In opdracht van Vesteda Investment Management verzorgde PSVA het projectmanagement en toezicht voor de realisatie van het project Dunantstraat fase 1 en 2 in Amsterdam-West. Dit project is onderdeel van de complete vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt.

Project Dunantstraat

Het project Dunantstraat omvatte 50 meergezinswoningen, 23 eengezinswoningen en 22 appartementen in woongebouw “De Helena”.

Staalmanpleinbuurt Amsterdam-West

Al sinds 2008 werkt woningcorporatie De Alliantie aan de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt. Zij doen dit samen met stadsdeel Nieuw-West, bewoners en ondernemers. Het deelproject Dunantstraat nam Vesteda over van De Alliantie. Het is een van de laatste onderdelen van de grondige vernieuwing van deze bijzondere buurt.

Projectmanagement en toezicht

Voor de realisatie stelde Vesteda een turn-key overeenkomst op met aannemer Slokker Bouwgroep. PSVA toetste de bestekstukken en de tekeningen aan de overeenkomst. We hielden toezicht op de naleving ervan, voerden opnames uit voor de oplevering en verzorgden de verslaglegging. Namens Vesteda namen we ook deel aan het periodieke afnemersoverleg.

Samenwerking

Naast Vesteda werkten we in dit project samen met Slokker Bouwgroep voor de realisatie en INBO architecten voor het ontwerp. Begin 2017 namen de huurders hun intrek in hun nieuwe woning.

Foto's: Vesteda

Meer projecten