In maart 2016 opende het crematorium en uitvaartcentrum Waalstede in Nijmegen haar deuren. Na de crematoria in Tiel, Uden en Utrecht is dit alweer het vierde uitvaartcentrum dat opdrachtgever DELA onder begeleiding van PSVA realiseert. Wij namen ook voor dit project weer de directievoering en toezichthouding tijdens de realisatie voor onze rekening.

Ruim vormgegeven crematorium

Het ruim vormgegeven crematorium ligt op een groot terrein in een parkachtige omgeving. Met vier rouwkamers, twee aula’s, drie koffiekamers met terras én een grote loungeruimte, behoort Waalstede tot een van de grootste DELA vestigingen van Nederland. Per dag kunnen hier 3 tot 4 crematies plaatsvinden.

Prettige samenwerking

Met een vast ontwerpteam bestaande uit Povše en Timmermans Architecten,  constructiebureau Keetels en K+ Adviesgroep kwam dit esthetisch en functionele ontwerp tot stand. Het ontwerp van de inrichting kwam voor rekening van Interne Zaken. En Willems Bouwbedrijf was verantwoordelijk voor de realisatie.

“Het is een genot om op deze locatie te werken”

Hoog afwerkingsniveau

We hebben ongelooflijk hard gewerkt om het gewenste hoge afwerkingsniveau te realiseren. Het eindresultaat mag er dan ook zijn. De afwerking voldoet het ruimschoots aan de verwachtingen en in de nazorg konden we de puntjes op de ‘i’ zetten. Het is dan ook erg leuk om van de locatiemanager van DELA Waalstede te horen dat het een genot is om op deze locatie te werken.

Foto's: DELA

Meer projecten