Luxe appartementen Parkweg Den Haag

In opdracht van Prudentia Vastgoed mocht PSVA het projectmanagement en het toezicht doen voor de verbouwing van een dubbele kantoorvilla. De villa staat in het Van Stolkpark, een oud villapark in Scheveningen. De villa’s dateren veelal uit begin 1900 en hebben een statig karakter. Geen wonder dat dit villapark een beschermd stadsgezicht is.

Transformatie van dubbele kantoorvilla

De villa aan Parkweg 2 bestond oorspronkelijk uit twee gebouwen. In het verleden zijn de villa’s gekoppeld en deed het gebouw dienst als kantoor. Samen met Jochem Post van HCRE zocht onze opdrachtgever Prudentia Vastgoed naar een nieuwe invulling van het pand. Op basis van een uitgebreide studie kozen zij ervoor om het te transformeren naar 6 luxe appartementen.

Samenwerking

Het ontwerpteam bestond uit Kampman Architecten, Buro Broersma, J. van Toorenburg en DPA Cauberg-Huygen. Samen werkten we het ontwerp voor deze transformatie verder uit. Vervolgens voegde Bouwbedrijf Jongerius zich via bouwteamselectie toe aan dit Haagse onderonsje. Samen realiseerden we deze transformatie keurig binnen budget.

Meer projecten