Met het vertrek van de voormalige huurder kwam het pand aan de Johannes Vermeerstraat 31 vrij voor een nieuwe invulling. In opdracht van HCRE hebben wij het projectmanagement en de directievoering gedaan. Van zowel het haalbaarheidsonderzoek als de verbouwing.

Boerhaave Kliniek of Zusterhuis

Johannes Vermeerstraat 31 is lokaal bekend als de Boerhaave Kliniek of het Zusterhuis. Het gebouw telt 5 etages en een kelder. Het heeft een totale oppervlakte van ruim 1.300 m2 BVO.

Haalbaarheidsstudie

In samenwerking met Jochem Post van Health Care Real Estate en Silvester Adema van Adema Architecten hebben we een gezamenlijke haalbaarheidsstudie verricht. Het uitgangspunt van deze studie was om dit unieke gebouw te transformeren naar een huisvesting (zorgresidentie) voor welgestelde senioren met een psychogeriatrische aandoening (ZZP4+).

Verdere uitwerking

Voor de haalbaarheidsstudie heeft Adema Architecten een schetsontwerp gemaakt. PSVA stelde een uitgangspuntendocument, risico-inventarisatie, bouwkostenbegroting en een technische opname van de bestaande toestand op.

Realisatie

In vervolg op de succesvol afgeronde haalbaarheidsstudie hebben we het totale bouwproject- en bouwkostenmanagement verzorgd. Van voorlopig ontwerp tot en met de oplevering. Hiervoor doorliepen we onder andere de WABO-procedure en gingen we een Engineer & Build samenwerking aan met Bouwgroep Moonen. We werkten samen met de adviseurs J. van Toorenburg BV, Fugro, Nieman en Castelein.

Zorgresidentie met 16 kamers

De locatie, het gebouw en de nieuwe invulling maakten dit tot een uniek project. En het resultaat mag er zijn. Een prachtige zorgresidentie met 16 kamers voor een specifieke doelgroep die goed aansluit bij de zorgvraag vanuit de gemeente. Het gebouw hebben we in december 2016 opgeleverd. En is direct in gebruik genomen door Nova Zembla Zorg.

Foto's: Nova Zembla Zorg

Meer projecten