Conscious Hotel Westerpark Amsterdam

In 2017-2018 realiseerden we samen met Conscious Hotels hun vierde hotel. Conscious Hotel Westerpark is een volledig elektrisch hotel met 89 kamers. Dit hotel realiseerden we in het monumentale voormalige stadsdeelkantoor. Op de begane grond kwam een vergaderzaal, een keuken, een lobby/tuckshop en ondersteunende ruimten (BoH). In het ruime restaurant is een Aquaponics systeem gerealiseerd. Dit is een duurzaam ecosysteem voor voedselproductie.

Duurzaamheid en een eco-design interieur

Duurzaamheid en design zijn de kernwaarden in dit project. Bij alle onderdelen onderzochten we de duurzaamheid van de producten en wogen dit mee. Een uitdagend onderdeel van het project was het realiseren van een lift naar de kelder. Die moesten we door de keldervloer onder het grondwaterniveau realiseren. In deze kelder installeerden we een WKO-installatie voor de duurzame verwarming van het hele hotel.

Het totale projectmanagement

PSVA was verantwoordelijk voor het totale projectmanagement. We stuurden het proces aan, stroomlijnden het keuzeproces, verzorgden het inkoop proces (FF&E) en hielden toezicht op de financiën en waren het aanspreekpunt voor externe partijen. We werkten hierin nauw samen met onder andere MeyerBergman Erfgoed Ontwikkeling, het Conscious team (van Design tot Operations) en aannemer Heddes Bouw & Ontwikkeling.

Hotel Westerpark opende zijn deuren op 13 april 2018.

Foto's: Conscious Hotels

Meer projecten