Voor Stichting KOLOM verzorgde PSVA, ter ondersteuning van de directie, het bouwtoezicht bij de nieuwbouw van VSO De Heldring in Amsterdam.

Speciaal onderwijs

Stichting KOLOM faciliteert speciaal onderwijs en creëert ruimte voor leren door ondersteuning en begeleiding in samenwerking met anderen. Een aantal scholen van Stichting KOLOM is erkend met de status ‘Excellent’. Dit is het hoogst haalbare in kwaliteit van onderwijs.

Het nieuwe schoolgebouw

Het nieuwe schoolgebouw omvat 14 onderwijs- en praktijklokalen, een interne sportzaal en een theaterruimte, die het hart van het gebouw vormt.

Duurzaamheid

Bijzonder aan dit project was de hoge mate van duurzaamheid. Dit kreeg vorm door middel van warmte- en koude opslag in de bodem en zonnepanelen op het dak. In het ontwerp verwerkte Berger Barnett Architecten aspecten van de originele bebouwing.

Samenwerking

We werkten in dit project samen met Berger Barnett Architecten, die ook de directievoering deed, hoofdaannemer Jansman Bouw, constructeur Pieters Bouwtechniek en installateur Sijperda-Hardy.

Bouwtijd van 12 maanden

Met een bouwtijd van slechts 12 maanden konden de leerlingen het nieuwe schooljaar starten in het nieuwe gebouw. Een gebouw dat ze volop de ruimte biedt om hun talenten te ontwikkelen. En om alle aandacht te krijgen die ze verdienen. De school leverden we in 2016 op.

Visualisatie: Berger Barnett Architecten

Meer projecten