In opdracht van Vesteda Investment Management nam PSVA het projectmanagement en het toezicht voor de realisatie van de door Vesteda aangekochte appartementen in de Amstel Tower op zich.

Strak tegen het Amstelstation

De Amstel Tower telt 192 betaalbare tweekamerappartementen met een hoog afwerkingsniveau. In de onderste bouwlagen vindt u een hotel met 186 kamers van de Duitse hotelketen Meininger. Strak tegen station Amstel is deze toren het startpunt voor de kwaliteitsverbetering van het hele gebied.

Projectmanagement en toezicht

PSVA toetste de bestekstukken en werktekeningen aan de turn-key overeenkomst. We hielden toezicht op de naleving van de turn-key overeenkomst, voerden opnames uit voor de oplevering en maakten hier verslagen van. Namens Vesteda namen we deel aan het periodieke afnemersoverleg.

100 meter hoog

De indrukwekkende 100 meter hoge woon- en hoteltoren is een ontwikkeling van Provast. Het prachtige slanke en duurzame ontwerp is van Powerhouse Company. En de uitvoering was in handen van J.P. van Eesteren. Op het moment van oplevering is de Amstel Tower de hoogste woontoren binnen de ring van Amsterdam. En bepalend voor de veranderende skyline van dit gebied. De Amstel Tower is op 21 juni 2018 feestelijk geopend.

Foto's: Vesteda

Meer projecten