HOSCOM vroeg ons het projectmanagement en de directievoering voor Hotel Post Plaza in Leeuwarden te doen. Dit project betrof de omvangrijke restauratie van een monumentaal pand en het samenvoegen van 2 panden tot een prachtig hotel met een schitterend interieur.

Twee panden, gescheiden door een steeg

Grand Hotel Post Plaza ligt aan de Tweebaksmarkt 25 en 27 in Leeuwarden. De tussenliggende Driekamersteeg scheidt de twee gebouwen. Het gebouw op nummer 27 is het bestaande hotel met 40 kamers. Het gebouw op nummer 25 is het voormalig postkantoor en een rijksmonument.

42 extra hotelkamers

Samen met opdrachtgever Hoscom, Adema Architecten, STARS Design en Jefko Installatietechniek ontwikkelden we een plan om het postkantoor te transformeren naar 42 hotelkamers, vergaderzalen en een brasserie. Aannemer Jurriens en Strukton Worksphere installatietechniek realiseerden het project. En eind 2015 werd het hotel in gebruik genomen.

Diverse nominaties en een award

We hebben de gebouwen aan elkaar gekoppeld met twee transparante verbindingsgangen door de tussenliggende Driekamersteeg. Op die manier werd het hotel één geheel. Het schitterende interieur ontving diverse nominaties en won in 2016 de Global Shaw Contract Award. Een prachtige bekroning voor een prachtig hotel.

Foto's: Post Plaza Hotel & Grand Cafe

Meer projecten