Vesteda herontwikkelde woongebouw “De Boel” en vroeg PSVA om de directievoering op zich te nemen. De Boel is een woongebouw van 10 verdiepingen aan de rand van de Zuidas in Amsterdam. Op de eerste verdieping renoveerden we ca. 3.000 m2 kantoorruimte die zich langs De Boelelaan uitstrekt over 150 meter. De langgerekte structuur en de oriëntatie op twee gevels bieden volop kansen voor zichtbaarheid van de gevestigde bedrijven.

Een uitdagend project

De onaantrekkelijke gevels en minimale entrees vervingen we door volglazen gevels en nieuwe ruime entrees. De binnenzijde van het gebouw stripten we, waardoor de oorspronkelijke betonconstructie zichtbaar werd. En op de eerste verdieping creëerden we een hoogwaardig afgewerkte kantoorruimte met een energiezuinig binnenklimaat. Tenslotte vervingen we op de begane grond de gesloten garagedeuren door glazen deuren met daarachter garageboxen voor het stallen van (elektrische) auto’s.

Nieuwe bestemming

Een deel van de nieuwe kantoorruimte is verhuurd aan Axeco. Maar het grootste gedeelte heeft opdrachtgever Vesteda in gebruik genomen als nieuw hoofdkantoor. Voor de herontwikkeling werkten we samen met Hans van Heeswijk architecten en aannemer Van der Leij bouwprojecten. Het complete bouwteam zette een mooie prestatie neer door met minimale overlast voor de bewoners deze herontwikkeling succesvol op te leveren.

Foto's: Ossip van Duivenbode / Hans van Heeswijk architecten

Meer projecten