Pestana Riverside Hotel Amsterdam

Voor de Portugese hotelketen Pestana begeleidden we als projectmanager de voorbereiding en uitvoering van een nieuw 5-sterrenhotel. Aan de Amsteldijk in Amsterdam verbouwden we het monumentale voormalige raadhuis tot een prachtig hotel met 50 kamers.

Monumentaal voormalig raadhuis

In het monumentale pand kwamen naast de 50 hotelkamers ook een lobby en een restaurant. In twee nieuwbouwdelen realiseerden we nog eens 73 hotelkamers en 32 short stay units. Ook een vergaderruimte en een uitgebreide wellness waren onderdeel van het project.

Het Asscherkwartier

In een verdiepte parkeergarage kwamen 60 parkeerplaatsen. Deze garage is onderdeel van het Asscherkwartier, dat gelijktijdig met het hotel gerealiseerd werd. Een WKO-installatie zorgt voor duurzame verwarming van het Pestana Riverside Hotel.

Begin 2018 konden de deuren open

PSVA stelde als projectmanager een bouwteam samen. Hierin zaten interieurarchitect Studio Linse, Villanova architecten, constructeur Van Rossum Raadgevende Ingenieurs en aannemer Kondor Wessels. Dankzij de goede en prettige samenwerking van alle teamleden kon het hotel begin 2018 haar deuren openen. En mochten de eerste gasten hier in pure luxe slapen, dineren en genieten.

Foto's: Pestana Hotel Group

Meer projecten