De huurders en de eigenaar van een monumentaal pand aan de Koningslaan in Amsterdam Oud Zuid wilden een grootscheepse verbouwing en renovatie uitvoeren. Ze vroegen ons om het projectmanagement op ons te nemen. Omdat het om een monument ging, was dit een prachtige uitdaging.

Ontwerp aanpassen om aan de eisen te voldoen

De Gemeente Amsterdam stelt eisen aan verbouwingen van monumenten. Dat is niet zo vreemd. Maar de eisen van de gemeente en de wensen van de huurders lagen mijlenver uit elkaar. Aan ons de taak om dit gat te dichten. En dat lukte, al moesten we hiervoor wel meerdere keren het ontwerp aanpassen.

We moesten een deadline halen

Nadat we een akkoord bereikt hadden, renoveerden we in hoog tempo de buitenkant van het pand. Binnen verbouwden we het pand volledig. Terwijl de inkt van het interieurconcept nog nat was, gingen we hier toch alvast mee aan de slag. We moesten namelijk een deadline halen.

Snelheid dankzij perfecte samenwerking

Een interne verbouwing veroorzaakt veel bouwkundige en installatietechnische wijzigingen in het gebouw. Ondanks de tijdsdruk, wisten aannemer De Geus Bouw en de interieurbouwers Intos en Roord Binnenbouw dit goed in kaart te brengen en mee te nemen in de verbouwing. In een recordtijd van 14 weken hebben we de volledige verbouwing gerealiseerd.

Iedereen werkte mee

Zonder de nauwe betrokkenheid van de huurders van het pand, de advocatenkantoren DEBREIJ en Evers Soerjatin, was de verbouwing niet mogelijk geweest. We zijn dan ook ongelooflijk trots dat we iedereen wisten te inspireren om zijn steentje bij te dragen. Samen hebben we iets fantastisch neergezet.

Meer projecten