Conscious Hotel The Tire Station Amsterdam

In 2016 realiseerden we samen met Conscious Hotels hun derde hotel. Conscious Hotel “The Tire Station” is een eco-designhotel met 112 kamers. Dit hotel realiseerden we in een oude autogarage van de gebroeders Michelin. Het biologisch restaurant op de begane grond heet heel toepasselijk “Moer” en de eco-patisserie “Sticky Fingers”.

Duurzaamheid en een eco-design interieur

Duurzaamheid en design zijn de kernwaarden in dit project. Bij alle onderdelen onderzochten we de duurzaamheid van de producten en wogen dit mee. Spraakmakende elementen zijn de meterslange 3D wand bij de entree, vol gerecyclede spullen. De meubels met een geschiedenis in combinatie met het eco-design interieur. En de geurende met eetbare planten en kruiden begroeide binnenmuur, waar de koks veelvuldig gebruik van maken.

Het totale projectmanagement

PSVA was verantwoordelijk voor het totale projectmanagement. We stuurden het proces aan, stroomlijnden het keuzeproces, hielden toezicht op de financiën en waren het aanspreekpunt voor externe partijen. We werkten hierin nauw samen met onder andere designer Wieneke van Gemeren, het Conscious team (van Design tot Operations) en aannemer De Geus Bouw.

In 4 weken ingericht en opgeleverd

Onder leiding van PSVA werd het hotel in 4 weken tijd volledig ingericht. Een ambitieuze LEAN-planning zorgde voor de nodige druk. De geweldige samenwerking van alle betrokken partijen bepaalden het resultaat.

Foto's: Conscious Hotels

Meer projecten