Technische Due Diligence voor Vesteda

Voor Vesteda werkte PSVA in het grootste geheim en onder zeer hoge tijdsdruk aan de Technische Due Diligence voor een mega-transactie van 1,5 miljard euro.

Beleggen in woningen

Vesteda is een ondernemende belegger die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. De portefeuille van Vesteda bevat ongeveer 27.000 woningen. Al jaren werken wij met veel plezier met Vesteda samen aan projecten voor uitbreiding van deze portefeuille.

Due Diligence voor een mega-transactie

In het voorjaar van 2018 werkten we met meerdere projectmanagers tegelijk aan de Technische Due Diligence voor een mega-transactie van 1,5 miljard euro. Vesteda nam een woningportefeuille van financieel dienstverlener NN Group (Delta Lloyd) over.

De transactie

De transactie bestond uit een grote woningportefeuille en een pijplijn van nieuwe woningprojecten. De totale omvang van de transactie (bron: Vesteda) was:

• 6.777 woningen ter waarde van 1.509.000.000 euro

• Participatierechten ter waarde van 1.080.000.000 euro

• Contanten ter waarde van 429.000.000 euro.

Samenwerking

PSVA is ontzettend trots op haar aandeel in deze enorme transactie. De samenwerking met Vesteda en alle betrokken partijen verliep vlekkeloos. En ondanks de grote tijdsdruk konden we keurig op tijd opleveren. Op 22 juni 2018 meldde Vesteda in een formeel persbericht dat deze transactie succesvol was afgerond.

Meer projecten