Menu

Hotel Raadhuis Nieuwer Amstel Amsterdam

  • Opdrachtgever:

    Pestana Hotel Group

  • Dienstverlening:

    projectmanagement, directievoering

  • Team PSVA:

    Laurens Poesiat, Ramon van Schaick

Aan de Amsteldijk, ter hoogte van de Tolstraat in Amsterdam, wordt het voormalige monumentale Raadhuis van de gemeente Nieuwer-Amstel verbouwd en uitgebreid tot een prachtig 5-sterren hotel voor de Portugese hotelketen Pestana. PSVA begeleidt als projectmanager de voorbereiding en uitvoering van dit bijzondere werk namens Pestana.

Het monumentale Raadhuis is eind 19e eeuw gebouwd en zal na renovatie, samen met de aanliggende Archief-vleugel van circa 4.000 m2 BVO, plaats bieden aan 50 hotelkamers, de lobby en een restaurant. In twee nieuw te realiseren bouwdelen van circa 6.000 m2 BVO komen 73 hotelkamers en 32 short stay units, een vergadercentrum en uitgebreide wellness. Het hotel krijgt daarbij nog 60 parkeerplaatsen in de verdiepte parkeergarage die onderdeel is van het Asscherkwartier, dat gelijktijdig naast het hotel wordt gerealiseerd. Ook een WKO-installatie is onderdeel van het project.

Het team voor de voorbereiding en realisatie bestaat uit de interieur architect Studio Linse uit Amsterdam, de architect VillaNova uit Rotterdam, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs is de constructeur en de aannemer is Kondor Wessels Amsterdam. Medio 2017 is het hotel gereed voor gebruik.