Menu

Amstel Tower Amsterdam

  • Opdrachtgever:

    Vesteda Investment Management

  • Dienstverlening:

    projectmanagement, toezicht

  • Team PSVA:

    Jeroen Verhoef, Wim Eitjes

Met de realisatie van de Amstel Tower aan de zuidkant van het Amstelstation verandert de skyline van Amsterdam. De indrukwekkende 100 meter hoge woon- en hoteltoren is een ontwikkeling van Provast en wordt strak naast het station gebouwd; het totale oppervlakte van de toren is 21.500 m2 BVO.

Naast de woontoren met 192 tweekamerappartementen wordt er in de bouwlagen onder de toren een hotel met 186 kamers ontwikkeld voor de Duitse hotelketen Meininger. Ook komt er een parkeergarage met 171 plaatsen en een tweetal horecaunits op de begane grond. Vesteda Investment Management is afnemer van de 192 appartementen in de slanke woontoren. De appartementen betreffen betaalbare, compacte en hoogwaardig afgewerkte appartementen met een eigen buitenruimte.

Het prachtige en duurzame ontwerp is van Powerhouse Company; na voltooiing zal de Amstel Tower de hoogste woontoren binnen de ring van Amsterdam zijn. De uitvoering van de bouw wordt gedaan door J.P. van Eesteren en is in januari 2016 gestart. De oplevering en opening zijn gepland voor eind 2017. PSVA heeft voor Vesteda de bestekstukken en werktekeningen voor de woontoren getoetst aan de uitgangspunten van de turn-key overeenkomst. We houden toezicht tijdens de uitvoering van de werkzaamheden op naleving van de turn-key overeenkomst en kwaliteit. We voeren opnames uit ten behoeve van de oplevering van alle gebouw onderdelen en maken verslagen van deze opnames. Tot slot nemen we namens Vesteda deel aan de periodieke afnemers overleggen die ten behoeve van dit project worden georganiseerd.

De realisatie van de Amstel Tower is tevens het startpunt van de kwaliteitsverbetering van het gebied rondom het Amstelstation.