Menu

Opening Kloostervelden

Natuurlijk is elk vastgoedproject eenmalig en bijzonder in zijn maatschappelijke relevantie en betekenis voor de gebruikers en de omgeving, maar soms heb je het geluk een bijdrage te mogen leveren aan de totstandkoming van een werkelijk uniek project.

Deze week vierden we de opening van de nieuwe woonwijk Kloostervelden in Sterksel. Door de herontwikkeling van het voormalige Providentia instellingsterrein is hier op basis van het concept van ‘omgekeerde integratie’ een reguliere woonwijk aan het ontstaan waar mensen met en zonder beperkingen samen leven. PSVA verrichtte in de afgelopen jaren het proces- en projectmanagement gedurende de ontwikkeling en realisatie namens initiatiefnemer en opdrachtgever Stichting Kempenhaeghe. Op dit moment zijn de 176 nieuwe zorgwoningen van Kempenhaeghe gerealiseerd, is het monumentale klooster volledig gerenoveerd en is een belangrijk deel van de nieuwe infrastructuur klaar. Van de ca. 200 nieuwe marktwoningen die in de wijk gaan komen zijn er nu zo’n 100 verkocht, waarvan er 40 al bewoond en 20 in aanbouw zijn. Een mooi moment om met elkaar bij stil te staan en het succes te vieren!

Wij feliciteren Kempenhaeghe en alle samenwerkende partijen met de opening. De komende jaren zal de wijk fasegewijs verder afgebouwd worden, en PSVA heeft het voorrecht om ook de komende periode het projectmanagement namens Kempenhaeghe te blijven voeren.

Maarten van Asselt

No comments