Menu

Aanbesteding gemeentehuis Zuidplas afgerond

Duurzaam, goedkoper en servicegericht zijn de kernwoorden voor het nieuwe gemeentehuis in Zuidplas. Het traject van de Europese aanbesteding is afgerond; Heembouw BV uit Rotterdam realiseert het nieuwe gebouw. Een volgende mijlpaal in het proces dat Jeroen Verhoef als projectmanager voor de gemeente aanstuurt! De voorbereidingen voor de bouw starten de komende maanden, de oplevering is gepland in het tweede kwartaal van 2019. Het gehele nieuwsbericht is te lezen op de website van gemeente Zuidplas.

Opening Kloostervelden

Natuurlijk is elk vastgoedproject eenmalig en bijzonder in zijn maatschappelijke relevantie en betekenis voor de gebruikers en de omgeving, maar soms heb je het geluk een bijdrage te mogen leveren aan de totstandkoming van een werkelijk uniek project.

Deze week vierden we de opening van de nieuwe woonwijk Kloostervelden in Sterksel. Door de herontwikkeling van het voormalige Providentia instellingsterrein is hier op basis van het concept van ‘omgekeerde integratie’ een reguliere woonwijk aan het ontstaan waar mensen met en zonder beperkingen samen leven. PSVA verrichtte in de afgelopen jaren het proces- en projectmanagement gedurende de ontwikkeling en realisatie namens initiatiefnemer en opdrachtgever Stichting Kempenhaeghe. Op dit moment zijn de 176 nieuwe zorgwoningen van Kempenhaeghe gerealiseerd, is het monumentale klooster volledig gerenoveerd en is een belangrijk deel van de nieuwe infrastructuur klaar. Van de ca. 200 nieuwe marktwoningen die in de wijk gaan komen zijn er nu zo’n 100 verkocht, waarvan er 40 al bewoond en 20 in aanbouw zijn. Een mooi moment om met elkaar bij stil te staan en het succes te vieren!

Wij feliciteren Kempenhaeghe en alle samenwerkende partijen met de opening. De komende jaren zal de wijk fasegewijs verder afgebouwd worden, en PSVA heeft het voorrecht om ook de komende periode het projectmanagement namens Kempenhaeghe te blijven voeren.

Succesvolle oplevering Kompaan en De Bocht

De bouw van het ‘Sterk Huis’ voor Kompaan en De Bocht is recent succesvol afgerond en opgeleverd. Na een  goed verlopen verhuizing van de organisatie en de cliënten hebben we het dit project met het gehele bouwteam op een feestelijke wijze afgesloten. Daarbij is het project en proces nog uitgebreid aan bod gekomen. Hierbij was opmerkelijk dat iedereen oprecht zeer positief was over de onderlinge samenwerking tussen de bouwpartners (Remmers Bouwgroep, Hoppenbrouwers en H. De Bont installatietechniek), de architect (Storimans Wijffels Architecten) en de bouwdirectie (PSVA en stichting Kompaan en De Bocht).
Belangrijker nog: de opdrachtgever is zeer tevreden over het verloop en prijst zich gelukkig met het eindresultaat. Waar voorheen vanuit twee locaties, ‘Kompaan’ én ‘De Bocht’ werd geopereerd, is nu alles teruggebracht naar één locatie, ‘Kompaan’. Het gebouw sluit naadloos aan op de te huisvesten doelgroep. Het concept ‘Sterk Huis’ komt in dit gebouw volledig tot zijn recht. Het biedt de vrouwen en de kinderen een veilig thuis en de mogelijkheid om hun leven op de rails te zetten en met vertrouwen te werken aan hun toekomst. De organisatie die dit allemaal mogelijk maakt, is op slimme wijze geïntegreerd in het gebouw. De hulpverlening voor deze doelgroep kan nu optimaal worden georganiseerd en worden afgestemd op de verschillende doelgroepen.
Dit mooie eindresultaat is waar stichting Kompaan en De Bocht hard naar toe heeft gewerkt en waar ze terecht trots op kunnen zijn. Wij zijn ook trots op het eindresultaat en hebben hier met plezier ons steentje aan bijgedragen. Dat dit allemaal ook nog eens zeer wordt gewaardeerd geeft ons extra voldoening!

Start bouw DELA Leiden

In Leiden zijn recent de werkzaamheden voor alweer de volgende DELA locatie gestart; crematorium en uitvaartcentrum Rhijnhof ondergaat een verbouwing en wordt uitgebreid. Het crematorium ondergaat de komende maanden een grote metamorfose en wordt uitgebreid met een uitvaartcentrum voorzien van twee rouwkamers en een verzorgingsruimte. Ook zal er een extra aula, koffiekamer en tweede crematieoven toegevoegd worden. In een beperkte periode zal dit project gerealiseerd worden om in november 2017 de deuren te openen van het vernieuwde crematorium. PSVA is trots om ook voor dit project weer verantwoordelijk te zijn voor de directievoering en het toezicht.

Post Plaza dingt mee naar NRP Gulden Feniks

Hotel & Grand Café Post Plaza in Leeuwarden is ingediend voor de NRP Gulden Feniks 2017; dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving! Als PSVA en het gehele projectteam zijn we ontzettend trots op dit geslaagde project. Begin april zal de jury, onder leiding van voorzitter Karin Laglas, zich buigen over de 81 inzendingen. Daarna zal bekend worden welke projecten er kans maken op een nominatie, voor nu nog even in spanning afwachten. De inzending van Post Plaza is via deze link te bekijken.

Installatiepuzzel Raadhuis hotel opgelost

Het monumentale voormalige Raadhuis aan de Amsteldijk in Amsterdam wordt duurzaam getransformeerd naar een 5-sterren hotel. Om het monumentale pand zo te verbouwen dat het aan de modernste hotelstandaarden voldoet, lost hoofdaannemer Kondor Wessels Amsterdam samen met zijn installatiepartners een ware installatiepuzzel op. Om het project duurzaam te maken en alle installaties in te passen, is er van de aannemer en installateurs veel creativiteit gevraagd. PSVA verzorgt namens Pestana Hotel Group het projectmanagement en de directievoering. Lees het volledige artikel.

Crematorium ‘De Hoge Boght’ Veldhoven opgeleverd

DELA is ontzettend tevreden over het resultaat. Met deze oplevering hebben we weer een nieuwe maatstaaf bepaald voor de eindkwaliteit van de toekomstige projecten! Bekijk hier een aantal foto’s.

De gehele oplevering was is samenwerking met de adviseurs (PT-architecten, K+ adviesgroep en Interne Zaken) voorbereid. Zo waren alle opnames, uiteraard ook onze eigen bouwkundige opname, uitgevoerd en reeds toegestuurd aan aannemer Willems. In de week voorafgaand aan de oplevering was al gestart aan het afwikkelen van de opnamepunten. Op de dag van oplevering is met name de nadruk gelegd op de geleverde prestatie en de hoge kwaliteit en is trots en tevreden teruggeblikt op het doorlopen traject. Daarna is door DELA direct gestart met de inrichting en het meubilair. Binnen 3 weken is het gebouw operationeel en kunnen vanaf 27 februari de eerste crematies worden ingepland.

PSVA gaat voor DELA ook weer met een aantal nieuwe projecten aan de slag die nu nog in aanbesteding of uitwerking zijn. Hierover binnenkort meer!

Europese aanbesteding gemeentehuis Zuidplas

De plannen voor het nieuwe gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel vorderen gestaag. Er wordt door het ontwerpteam volop gewerkt aan de uitwerking van dit uitdagende project. Inmiddels is een volgende mijlpaal bereikt: de Europese aanbesteding is aangekondigd op TenderNed! Het project zal verder uitgewerkt worden op basis van een Design & Construct contractvorm, de planning is dat de medewerkers in het vierde kwartaal van 2018 het nieuwe gebouw in gebruik kunnen nemen.

PSVA projectmanager nieuwe gemeentehuis Zuidplas!

Met trots melden wij dat we de projectmanager mogen zijn van een nieuw gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. De gemeente Zuidplas ontwikkelt hier een nieuw, duurzaam gebouw als vervanging voor het huidige gebouw dat sinds de jaren ’80 in gebruik is. Het is een uitdagend project waarvoor Kraaijvanger Architects het ontwerp maakt. Binnen het project zal naar een zeer hoog niveau van duurzaamheid gestreefd worden; BREEAM ‘Excellent’ is hierbij het uitgangspunt. Begin 2017 is het ontwerpteam geselecteerd voor de uitwerking van de omgevingsvergunning aanvraag, waarna een Europese aanbesteding zal volgen. Blijf ook voor dit project op de hoogte via onze website of via LinkedIn.