Menu

Paulusproject Someren

In de afgelopen periode is er hard gewerkt om de plannen te kunnen presenteren; afgelopen donderdag was het dan zover! Tijdens een druk bezochte informatieavond zijn de plannen voor het Paulusproject in Someren gepresenteerd. Tevreden omwonenden en enthousiaste toekomstige bewoners.

Someren krijgt twee nieuwe woonzorgvoorzieningen. Daarvoor hebben woCom, Kempenhaeghe, ORO en gemeente Someren onlangs een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De woonzorgvoorzieningen alsmede ca. 17 koop- en huurwoningen komen op de locaties van de voormalige Paulusschool en de Pauluskerk. Een prachtig initiatief waaraan collega Remco Duin een bijdrage levert voor Kempenhaeghe en ORO.

Project Koningslaan opgeleverd

In september 2017 gestart en nu al opgeleverd! 
Op 15 december 2017 is het pand opgeleverd aan de huurders en de pandeigenaar. De laatste restpunten worden op dit moment nog nagelopen. De huurders zijn reeds begonnen met inhuizen van de inventaris.

Het monumentale kantoorpand aan de Koningslaan 31-33 in Amsterdam Oud Zuid is in hoog tempo van buiten gerenoveerd en van binnen geheel verbouwd. Met de wetenschap dat enkele weken vóór start bouw het gehele interieurconcept is ontworpen, met allerlei bouwkundige en installatietechnische wijzigingen tot gevolg, is dit een prestatie op zich! Dankzij de inzet en samenwerking met de aannemer De Geus Bouw en de interieurbouwers Intos en Roord Binnenbouw is het mogelijk gebleken om binnen 14 weken deze verbouwing te realiseren. Zonder de nauwe betrokkenheid van de huurders van het pand, de advocatenkantoren DE BREIJ en Evers Soerjatin, was dit allemaal ook niet mogelijk geweest. Al met al een zeer hectisch project met een prachtig eindresultaat waar we trots op zijn.

Parkweg gestart!!

Wij zijn gestart met de realisatie  van zes unieke appartementen in het voormalig kantoorpand aan Parkweg 2 in Den Haag. Inmiddels zijn 5 van de zes appartementen verkocht. Bouwbedrijf Jongerius is de aannemer die de volledige renovatie op zich heeft genomen. PSVA is namens de ontwikkelaar betrokken bij de engineering en realisatie van het project. Kampman Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, J. van Toorenburg is de adviseur voor de installaties en Buro Broersma heeft de constructieve uitwerking verzorgd. De adviezen omtrent bouwfysica en brandveiligheid komen van DPA Cauberg Huygen.

Het van oorsprong uit 2 woonhuizen bestaande gebouw uit 1898 staat in het groenrijke en statige Van Stolkpark en vormt het historisch decor, waarin nu 6 luxueuze appartementen worden gerealiseerd. Op de website van Parkweg 2 is meer te zien en te lezen over dit project. Vergeet daarbij ook niet de prachtige brochure te bekijken. Met hoge verwachtingen kijken wij dan ook uit naar het moment waarop het project wordt opgeleverd.

Aanbesteding gemeentehuis Zuidplas afgerond

Duurzaam, goedkoper en servicegericht zijn de kernwoorden voor het nieuwe gemeentehuis in Zuidplas. Het traject van de Europese aanbesteding is afgerond; Heembouw BV uit Rotterdam realiseert het nieuwe gebouw. Een volgende mijlpaal in het proces dat Jeroen Verhoef als projectmanager voor de gemeente aanstuurt! De voorbereidingen voor de bouw starten de komende maanden, de oplevering is gepland in het tweede kwartaal van 2019. Het gehele nieuwsbericht is te lezen op de website van gemeente Zuidplas.

Opening Kloostervelden

Natuurlijk is elk vastgoedproject eenmalig en bijzonder in zijn maatschappelijke relevantie en betekenis voor de gebruikers en de omgeving, maar soms heb je het geluk een bijdrage te mogen leveren aan de totstandkoming van een werkelijk uniek project.

Deze week vierden we de opening van de nieuwe woonwijk Kloostervelden in Sterksel. Door de herontwikkeling van het voormalige Providentia instellingsterrein is hier op basis van het concept van ‘omgekeerde integratie’ een reguliere woonwijk aan het ontstaan waar mensen met en zonder beperkingen samen leven. PSVA verrichtte in de afgelopen jaren het proces- en projectmanagement gedurende de ontwikkeling en realisatie namens initiatiefnemer en opdrachtgever Stichting Kempenhaeghe. Op dit moment zijn de 176 nieuwe zorgwoningen van Kempenhaeghe gerealiseerd, is het monumentale klooster volledig gerenoveerd en is een belangrijk deel van de nieuwe infrastructuur klaar. Van de ca. 200 nieuwe marktwoningen die in de wijk gaan komen zijn er nu zo’n 100 verkocht, waarvan er 40 al bewoond en 20 in aanbouw zijn. Een mooi moment om met elkaar bij stil te staan en het succes te vieren!

Wij feliciteren Kempenhaeghe en alle samenwerkende partijen met de opening. De komende jaren zal de wijk fasegewijs verder afgebouwd worden, en PSVA heeft het voorrecht om ook de komende periode het projectmanagement namens Kempenhaeghe te blijven voeren.

Succesvolle oplevering Kompaan en De Bocht

De bouw van het ‘Sterk Huis’ voor Kompaan en De Bocht is recent succesvol afgerond en opgeleverd. Na een  goed verlopen verhuizing van de organisatie en de cliënten hebben we het dit project met het gehele bouwteam op een feestelijke wijze afgesloten. Daarbij is het project en proces nog uitgebreid aan bod gekomen. Hierbij was opmerkelijk dat iedereen oprecht zeer positief was over de onderlinge samenwerking tussen de bouwpartners (Remmers Bouwgroep, Hoppenbrouwers en H. De Bont installatietechniek), de architect (Storimans Wijffels Architecten) en de bouwdirectie (PSVA en stichting Kompaan en De Bocht).
Belangrijker nog: de opdrachtgever is zeer tevreden over het verloop en prijst zich gelukkig met het eindresultaat. Waar voorheen vanuit twee locaties, ‘Kompaan’ én ‘De Bocht’ werd geopereerd, is nu alles teruggebracht naar één locatie, ‘Kompaan’. Het gebouw sluit naadloos aan op de te huisvesten doelgroep. Het concept ‘Sterk Huis’ komt in dit gebouw volledig tot zijn recht. Het biedt de vrouwen en de kinderen een veilig thuis en de mogelijkheid om hun leven op de rails te zetten en met vertrouwen te werken aan hun toekomst. De organisatie die dit allemaal mogelijk maakt, is op slimme wijze geïntegreerd in het gebouw. De hulpverlening voor deze doelgroep kan nu optimaal worden georganiseerd en worden afgestemd op de verschillende doelgroepen.
Dit mooie eindresultaat is waar stichting Kompaan en De Bocht hard naar toe heeft gewerkt en waar ze terecht trots op kunnen zijn. Wij zijn ook trots op het eindresultaat en hebben hier met plezier ons steentje aan bijgedragen. Dat dit allemaal ook nog eens zeer wordt gewaardeerd geeft ons extra voldoening!

Start bouw DELA Leiden

In Leiden zijn recent de werkzaamheden voor alweer de volgende DELA locatie gestart; crematorium en uitvaartcentrum Rhijnhof ondergaat een verbouwing en wordt uitgebreid. Het crematorium ondergaat de komende maanden een grote metamorfose en wordt uitgebreid met een uitvaartcentrum voorzien van twee rouwkamers en een verzorgingsruimte. Ook zal er een extra aula, koffiekamer en tweede crematieoven toegevoegd worden. In een beperkte periode zal dit project gerealiseerd worden om in november 2017 de deuren te openen van het vernieuwde crematorium. PSVA is trots om ook voor dit project weer verantwoordelijk te zijn voor de directievoering en het toezicht.

Post Plaza dingt mee naar NRP Gulden Feniks

Hotel & Grand Café Post Plaza in Leeuwarden is ingediend voor de NRP Gulden Feniks 2017; dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving! Als PSVA en het gehele projectteam zijn we ontzettend trots op dit geslaagde project. Begin april zal de jury, onder leiding van voorzitter Karin Laglas, zich buigen over de 81 inzendingen. Daarna zal bekend worden welke projecten er kans maken op een nominatie, voor nu nog even in spanning afwachten. De inzending van Post Plaza is via deze link te bekijken.

Installatiepuzzel Raadhuis hotel opgelost

Het monumentale voormalige Raadhuis aan de Amsteldijk in Amsterdam wordt duurzaam getransformeerd naar een 5-sterren hotel. Om het monumentale pand zo te verbouwen dat het aan de modernste hotelstandaarden voldoet, lost hoofdaannemer Kondor Wessels Amsterdam samen met zijn installatiepartners een ware installatiepuzzel op. Om het project duurzaam te maken en alle installaties in te passen, is er van de aannemer en installateurs veel creativiteit gevraagd. PSVA verzorgt namens Pestana Hotel Group het projectmanagement en de directievoering. Lees het volledige artikel.